Sistemul de hidroizolatie al unui
acoperis verde

Cel mai complex sistem de hidroizolatie este cel al unui “ acoperis verde ”, format din mai multe straturi de materiale, primul dintre aceste fiind un strat de amorsa bituminoasa pe baza de solvent, aplicata pe placa de beton a terasei, urmat de un strat de membrana tehnologica perforata ce permite controlul difuziei vaporilor.

Acoperis Verde

Straturi hidroizolatie acoperis verde

Urmeaza aplicarea unei membrane bituminoase cu o flexibilitate la rece scazuta, o rezistenta ridicata la imbatranirea termica si o optima stabilitate a formei la cald, calitati ce pemit o durata de viata indelungata a materialului.

Pentru stratul trei de hidroizolatie se foloseste o membrana antiradica special conceputa pentru grădinile de pe acoperişuri şi pentru terase verzi, cu rezistenta crescuta la acţiunea de perforare a vegetaţiei, asigurând perfecta impermeabilizare a sistemului.

Stratul patru il constituie polistirenul extrudat de 100 mm lipit la rece, urmat de un strat de material geotextil cu rol de protectie a polistirenului.

Pentru stratul de drenaj şi retinere a apei se foloseste o membrana alveolară din HDPE, cu rol de protectie mecanica a membranei de hidroizolaţie şi retenţie de apă în alveole, pentru păstrarea umidităţii în sol, rezerva de apa pentru plante fiind de pana la 5 litri.

Urmeaza aplicarea unui strat de geocompozit cu rol de drenaj sub pamantul vegetal, dar si ca strat filtrant şi de aerare, stabilizat pentru a rezista razelor U.V.

Stratul final este compus din pământul de cultură şi stratul vegetal, gazon în majoritatea cazurilor, datorita intretinerii facile.